GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
3 Haziran 2020 Çarşamba

RAM - SES !

 
 
Sözler akıllara ulaşmadan, efsun iradeleri teslim,  manadan çok melodinin büyüsü ise yığınları esir alıyordu.., O, dinleyen her ölümlünün " Ram " ettiği " Ses " idi.. İtaate meyilli olanların tamamının RAM bellekleri de fikir dağarcığı kadar küçük ve hatta yok sayılabilirdi...
 
                                        " Tehdit ederek, insanları Allah yolundan alıkoyarak ve o yolun eğriliğini arayarak öyle her yolun başında oturmayın.., Düşünün ki siz az idiniz de,  O sizi çoğalttı .., bakın ki bozguncuların sonu nasıl olmuştur. " ( Araf Süresi. 86 )
 
Dizlerinin üzerinde müthiş bir sarsıntıya teslim olan Medyen halkı, Şuayb peygamber yoluyla Rabbe şükür için uyarıldığında Ramses,  Mısır bölgesinin Tanrı kralı idi.., Hz. Şuayb'in soyu Hz. İsmail üzerinden İbrahim Peygamber'e dayanırken, Hz İshak üzerinden gelen nesil Ramses hükmü altında eziyet, zulüm ve aşağılama görüyor ve kendilerini kurtaracak bir peygamber geleceği ümidi ile kaderlerine katlanıyordu.., Onları kurtaracak olan peygamber Hz. Musa, sürgünde  Medyen'de Hz Şuayb'e damat olurken, zulüm ehli Ramses'in oğlu 2. Ramses yönetimi Tanrı krallığında, İsrailoğulları kurtarıcı hasreti ile katlanmayı sürdürüyordu.., Hz. Musa'nın, uzun süre kardeşi bildiği 2. Ramses'e yaptığı tüm tebliğler ve aracı olduğu felaketlere rağmen, onu yolundan çeviremeyecek ancak İsrailoğullarını Mısır'dan çıkarıp vaad edilmiş topraklara doğru yola koyabilecekti.., Büyük medeniyetlerin başlangıcında, tarihteki bir çok imparatorluğun kuruluşunda ortak olan bir başlangıçtı aslında kardeş katli.., Kabil'in kardeşini katli ile başlamıştı esasen sapkınlık medeniyeti.., Büyük Roma imparatorluğunun başında Romulus kardeşini öldürmek zorunda kalması.., Büyük Hun imparatorluğunu kurmak için Atilla'nın kardeşi Bleda'yı katletmesi.., Osmanlı imparatorluğunun devamlılığında kardeş katlinin geleneksel bir zorunluluk olarak kabul görmesi.., Peki .., Ramses gerçekten ölmüş ve firavunluk hakikaten de son bulmuş demek mümkün olabilir mi..? Krallarına Tanrılık atfeden kavimler ve iradesini bir ölümlüye teslim eden yığınlar tamamen sonlanmış denilebilir mi ..? Yolun başında oturanların nesli ve ahkamı nihayetlenmiştir diyebilmek mümkün müdür..?  İslam dininin tebliğcileri, Nebiler ve Resuller ve de insanlığı hakikat yoluna sevk etmeye çabalayan Veliler ve Alimler ram olmak isteyen akılları Rab yolunda tutabilmişler mi ...? Kardeşin kardeşi katlettiği İslam beldeleri pagan geleneklerinden sıyrılmakta neden aciz kalmakta ve kendine Rab'lık atfeden krallarına itaat ederken müşriklik çukurunda neden insafsızca debelenmektedirler..? 
 
                                     " Kulaklarınızı " Ses " 'e tıkayıp da son bir kez bir daha bakın lütfen .., Bozguncuların sonu nasıl olmaktadır."
Yazarın Diğer Yazıları